Het leven

is één 

grote leerreis

Welkom bij Oerstroom; wij zijn Eliyah van Oers en Rosa Gerlach. Wij geloven dat iedereen leerling én leraar is. Dat leren leven is en leven leren. Het leven is één grote leerreis, waarin we steeds opnieuw geboren worden.

Eerst dachten dat we het onderwijs moesten veranderen. Dat idee hebben we losgelaten. Het onderwijs wil namelijk niet veranderd worden. Het wil gezien worden. Erkend. Doorvoeld. Bevrijd. Dat is hoe transformatie werkt. 

Het was enorm bevrijdend om het onderwijs los te laten. We hoeven niets meer vast te houden. Dat wat bij ons hoort komt naar ons toe.

We volgen gewoon onze eigen Oerstroom, richten ons op dát waar we blij van worden. Samen met mensen zoals jij.

Waar ga jij van AAN?

De hele cirkel

De hele cirkel is een helende oefening, die je meer zelfliefde brengt. Alles wat je in het leven wilt creëren, of dat nu meer levensgeluk, harmonie, vrijheid, vrede of overvloed is, begint bij zelfliefde.

In beginsel is De hele cirkel een eenvoudige oefening, die je in een kwartier kunt aanleren en die je overal en altijd kunt doen. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos en je kunt er een grote diepgang mee bereiken.

Het directe resultaat van De hele cirkel is dat je je geliefd en ondersteund voelt.

Als je vaker gaat werken met de hele cirkel, zul je je grenzen beter gaan voelen en aangeven. Je krijg regie over wat je wel en niet wilt binnenlaten in je energieveld en daarmee in je leven.

Wat wil jij ervaren? Ik kies voor flow, vrede, vreugde en liefde. Wat kies jij?

 

De hele weg:
leren transformeren

De hele weg is een krachtig instrument voor transformatie; zowel in persoonlijke ontwikkeling als in stroomlijnen van organisaties. Het is een diepgaande, holistische, systemische manier van werken die leidt tot duurzame groei.

De hele weg is de weg naar binnen - en van daar weer naar buiten. De hele weg neemt je mee de diepte in. Naar het voelen. Werken met de hele weg geeft zicht op blokkades en ruimt deze op. Het verbindt en opent je volledige potentieel, vanuit alle mogelijke perspectieven. 

Wat kun je ermee?

De hele weg op organisatieniveau:

  • biedt inzicht en overzicht in complexe (beleids)vraagstukken,
  • vergemakkelijkt besluitvorming en brengt rust en vertrouwen,

De hele weg op persoonlijk niveau:

  • geeft richting en diepgang aan coach- en ontwikkelgesprekken,
  • ontketent potentieel van mensen en situaties,

De hele weg in het nieuwe leren:

  • biedt een kader voor autonoom, ondernemend leren vanuit intrinsieke motivatie.

 

De hele school

De hele school is onze visie op het onderwijs van de toekomst. Onderwijs vanuit een holistisch mens- en wereldbeeld. 

Onderwijs dat zich aanpast aan de kinderen, en niet andersom. Steeds meer kinderen zijn hooggevoelig. Zij passen niet in ons  schoolsysteem.

Zij hebben een gezonde, veilige omgeving nodig, die de unieke en natuurlijke ontwikkeling van alle kinderen mogelijk maakt.

Leren onder dwang in een leerstofjaarklassensysteem voldoet niet meer. Laten we kijken naar de visie van jouw school en de manier waarop deze geleefd wordt. 

Hoe kunnen we het onderwijs zo herontwerpen dat alle kinderen en hun volwassen begeleiders tot volle bloei komen? 

En hoe gaan we deze mooie visie echt leven?