Is dit het moment om het anders te gaan doen?

 

De weekenden en vakanties zijn voor veel mensen in het onderwijs een zegen. Eindelijk tijd en rust voor jezelf! Hoe is dat voor jou en je collega’s?

 

Volgens de AOb heeft meer dan 25% van de leraren burnoutklachten. Het gevoel van verantwoordelijkheid is groot. Je wilt het vooral goed doen! Om er voor de kinderen te kunnen zijn, ben je geneigd over je grenzen heen te gaan. Je wilt het niet – en toch gebeurt het. Tijd voor rust op het werk en gesprekken met collega’s is er niet echt. Dit doet iets met de verbinding die zo broodnodig is voor de samenwerking en sfeer binnen je school.

 

Als mensen bij moeten tanken in hun vrije tijd om het werk vol te houden, dan geeft dit enorme risico’s op uitval. Het werken in het onderwijs vraagt veel. De regeldruk is groot. In deze periode met Corona neemt die alleen verder toe. Het is niet zonder reden dat velen serieus overwegen of het onderwijs nog wel de plek is waar ze willen zijn en echt blij van worden. Werk dat bij je past en wat je graag doet zou toch energie op moeten leveren?

 

Wil je rust en ruimte ervaren en weer voelen dat je leeft in plaats van overleeft, dan is hier goed nieuws!

 

Basistraining ‘Elimineer de werkdruk’ voor leraren

Vanuit Oerstroom hebben we speciaal voor jou een 4-weekse training ontwikkeld: ‘Elimineer de werkdruk’.

 

Op een eenvoudige en toch diepgaande manier krijg je inzicht in waar voor jou blokkades zitten. Waar verlies jij je energie en waar vind je het nog moeilijk om je grenzen te voelen en aan te geven? Je leert beter om te gaan met regeldruk en met ongemakken die je binnen je werk toch tegenkomt. Je wordt je nog meer bewust van je persoonlijke behoeften en van wat jij nodig hebt om je vuur brandend te houden. Hierdoor lukt het je jezelf steviger neer te zetten en de ruimte voor jezelf te creëren die je nodig hebt. Je leert kortom om goed voor jezelf te zorgen en inzicht te krijgen in je valkuilen.

 

De training ‘Elimineer de werkdruk’ is een basistraining speciaal voor leraren die willen leren omgaan met werkdruk. Het is mogelijk om deze training in company te doen als team. Dit geeft een enorme boost aan het welbevinden en de verbinding met elkaar.

 

Hoe ziet de training eruit

In vier wekelijkse bijeenkomsten via zoom verkennen we verschillende domeinen die in het onderwijs voor veel stress zorgen. De bijeenkomsten duren twee uur en zijn afwisselend en boeiend. Het is als een reis die je aflegt waarbij je jouw geschenken in ontvangst mag nemen. We zoomen in op thema’s als cultuur, macht en onmacht, angst en controle en het ontsluiten van je potentieel. Dat is waar je heel veel vreugde gaat ervaren. We reiken je kaders aan van waaruit je op een andere manier naar je persoonlijke situatie leert kijken. Dit gaat je helpen helderder te zien wat er echt speelt en hoe jij het zelf kunt omzetten. Juist door in de groep samen te oefenen aan de hand van praktische werkvormen, maak je ruimte voor het nieuwe. Het voelt als thuiskomen bij jezelf!

 

Naast de vier groepsbijeenkomsten krijg je ook een persoonlijke sessie via zoom met ons instrument ‘De Hele Weg’. We vinden het belangrijk dat je ook de persoonlijke aandacht krijgt die je verdient. Deze sessie zal je dieper inzicht geven in je kwaliteiten en belemmeringen en handvatten aanreiken op maat. Dit geeft heel veel rust en ruimte.

 

Met persoonlijke vragen en voor extra ondersteuning kun je tussendoor bij ons terecht.

 

Wat het je oplevert

Dit zijn de grote cadeaus die je aan jezelf geeft:

RUST  ENERGIE  RUIMTE  PLEZIER!

 

De training reikt je krachtige inzichten en tools aan waarmee jij ook na de training zelf het proces van eliminatie van werkdruk verder voort kunt zetten. Zo kom je steeds meer thuis bij jezelf.

Door deze training in company te doen, creëer je een gezamenlijke taal en kader van waaruit je binnen je school wilt werken. Dit werkt zeer verbindend. Met elkaar ben je in staat te bouwen aan een gezondere cultuur binnen de school.

 

Investering

  • Een persoonlijke sessie via zoom van 1 – 1,5 uur
  • 4 wekelijkse bijeenkomsten via zoom van 19.30u – 21.30u

Het is onze ervaring dat de processen die tijdens de bijeenkomsten in gang gezet worden vanzelf in je werkpraktijk hun plaats zullen vinden.

  • Voor de hele training betaal je per persoon slechts € 500,00 (excl. BTW)

 

Het beste moment is altijd NU!

Het huidige schooljaar gaat komende maanden weer naar een afronding. Dat is waarom we je juist nu dit aanbod doen. Dit is je kans om ervoor te zorgen dat je straks vervuld en voldaan de zomervakantie in gaat.

 

Gun jij het jezelf? Het te druk hebben kan een excuus zijn om echte verandering aan te gaan. Je hoofd, als grootste veroorzaker van stress, zal 100 redenen bedenken om het te houden zoals het is. Er is slechts één goede reden nodig om JA te zeggen tegen jezelf en te kiezen voor rust in jezelf en meer verbinding met elkaar.

 

Leer nu in vier weken hoe werkdruk zelf te elimineren en geef jezelf en je school enorme cadeaus

Sale!

Webinar Stralend voor de klas

€ 25,00 € 0,00
Sale!
Sale!

Webinar Stralend voor de klas

€ 25,00 € 0,00

Als jij er klaar mee bent om het op de oude manier te doen... dan is dit het moment om het roer om te gooien. Het is ook voor jou mogelijk om fluitend naar je werk te gaan en vol energie thuis te komen.

Meld je aan voor dit gratis webinar!

Veranderaars gezocht!

Heb je een coachende of leidinggevende rol in het onderwijs en ben je op zoek naar je volgende stap? 
Dan is onze opleiding 'Werken met De Hele Weg' precies wat je zoekt.

Eliyah van Oers en Rosa Gerlach hebben hun jarenlange zoektochten naar de essentie van leren en ontwikkelen samengevoegd in deze opleiding. 

Je leert werken met het superkrachtige instrument 'De Hele Weg', dat de meest complexe organisatievraagstukken verandert in duurzame oplossingen. Het is een ontwikkelingsgerichte methodiek met een verbluffende eenvoud, diepgang en reikwijdte.

Ondertussen maak je zelf ook grote stappen in jouw persoonlijke leiderschap én in je coachvaardigheden.

Ben jij altijd op zoek naar manieren om jezelf en de mensen die je begeleidt verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling? Word je blij van een werkwijze die je naar de kern brengt in complexe vraagstukken? Een methodiek die diepe inzichten geeft waar eerst verwarring gevoeld werd? Een stappenplan dat nieuwe oplossingen aanreikt, verbanden zichtbaar maakt en een diepgevoeld vertrouwen oplevert?

Wil je deze manier van werken zelf leren toepassen om jouw missie kracht bij te zetten en jouw persoonlijke impact in je dagelijkse praktijk een boost te geven?

Schrijf je dan nu in voor deze opleiding!

 

Op 7 september start op dinsdagen een tweewekelijkse groep, tot 30 november.

- 7 groepsbijeenkomsten via zoom op dinsdag- of donderdagavond;
- 2 individuele sessies met Eliyah en Rosa, om zelf De hele Weg te doorlopen;
- Groeiboek 'Werken met De Hele Weg';
- Als Bonus leer je ook nog werken met De Hele Cirkel, een instrument voor persoonlijke groei.

Wil je meer weten?
welkom@oerstroom.com

De hele weg is een krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling en organisatievernieuwing. Het brengt je handelen in lijn met je visie, vanuit eigen autonomie. Het verbindt en opent alle mogelijke perspectieven. En het geeft energie!

 

De hele weg biedt inzicht in complexe vraagstukken, geeft richting en diepgang aan ontwikkelgesprekken, vergemakkelijkt besluitvorming, stimuleert creativiteit en nodigt uit tot ondernemend leren vanuit intrinsieke motivatie.

 

Een hele weg doorbraaksessie kan online of op locatie. Individueel of in een groep. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Geef je op, dan prikken we een datum. Als je nog vragen hebt, neem gerust contact op.


Het programma Transformatief teamwerk is precies wat je nodig hebt als je vooruit wilt, maar ook merkt dat je op een bepaalde manier nog vastzit.

Waar wil je naartoe?

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit... Wat doe je? Hoe voel je je... Wat zeggen je collega’s? Hoe gaan jullie met elkaar om... Wat zou je durven, dat nu nog heel spannend lijkt? En wat zou je dan kunnen bereiken...?

Is dit wat je wilt?

• Een open, lerende cultuur • Meer energie en synergie • Betere communicatie en samenwerking • Gezien, gehoord en gewaardeerd voelen • Ruimte voor eigenheid • Vertrouwen in jezelf en elkaar • Plezier, creativiteit, intuitie en flow • Duurzame basis voor ontwikkelingsgericht onderwijs.

Oerstroom heeft een uniek programma ontwikkeld, waarbinnen je dat allemaal gaat bereiken. Dat beloven we. Wat we van jouw vragen is een heel groot verlangen om zelf de verandering te zijn. Dan gaat het lukken, zonder twijfel.

Praktisch

Voor wie: basisscholen
Duur: 3-6 maanden
Groepsgrootte tot 30 teamleden
Programma is altijd maatwerk
6 trainingsdagen op locatie
Tijd: van 15.00 - 21.00 uur (of in overleg)
minimaal 30 uur individuele coaching ter ondersteuning

Vraag onze folder aan via welkom@oerstroom.com of maak meteen een afspraak voor een gratis intake.


Visie/missie traject

Start with WHY - Onderwijs vormgeven vanuit geïnspireerde visie

Iedere school heeft een visie op de plank liggen. Meestal zijn het prachtige woorden. De vraag is: worden ze ook echt gedeeld, gevoeld en geleefd? Door iedereen? Ook als de cito-scores tegenvallen of als het inspectiebezoek voor de deur staat? We willen het allemaal, het kind centraal stellen, ieder kind optimale kansen geven voor ontwikkeling. In ons hart willen we het. Ons handelen is echter niet altijd in lijn met wat we zouden willen beloven. Want als de druk van buiten, van boven te groot is, dan vervallen we in overlevingsgedrag.

Dan gaan we controleren. Beheersen. Straffen, belonen. Dan gebruiken we onze macht. Verschuilen we ons achter onze onmacht. Dat is heel menselijk, dat doet ons brein, dat als positieve intentie heeft om ons veilig te houden. Er bestaat een kloof tussen visie en praktijk. Moeten we die visie dan maar minder serieus nemen? Nee, juist niet! Het is heel belangrijk om met elkaar een echt gedragen, gevoelde visie te formuleren. En een missie, ambities. 

Het is de kunst om die visie vervolgens ook echt te gaan leven. Wat betekent het, dat we hierin geloven? Wat betekent dat voor de inrichting van ons onderwijs? Hebben we het lef om aan de voorkant radicale keuzes te maken? Hoe kunnen we voorkomen dat we terugvallen in 'oud gedrag'? In angst-gedreven handelen?

Is jouw school er aan toe om de visie te herzien? Is het jullie bedoeling om er vervolgens ook echt naar te gaan leven? Laat Oerstroom het proces begeleiden, dan weet je zeker dat je visie echt gaat leven.

 


Meer weten? Neem contact op voor een gratis kennismaking